Roztrháno (L.Cohen - It`s torn)

Roztrháno (L.Cohen - It`s torn)

Vídám tě v oknech s křídly okenic,
však uvnitř je pusto a za okny nic.
Jdeš odkopnout sandál, vlasy rozcuchat.
Když prášíš sůl s ramen, vzduch má z jisker šat.
.
Na chodidlech písek, na kotnících jíl,
řeky mělké, moře bys nezměřil.
Na bolest máš úsměv. Tvá milost je klíč.
Proč už tu nejsi, proč už jsi pryč?
.
Jdeš odkopnout sandál, vlasy rozcuchat,
Trhá se tanec, už přestali hrát.
Trhá se vše do světových stran.
Trhá se střed, v němž stojím já sám.
.
A trhá se krása. I v útržcích zhyň.
A trhá se milost. Jen o trochu míň.
A trhá se království, pro které‘s žil,
když nápor všech vzkazů už síť přetížil.
.
S pažemi od modřin a řezných ran
tě v náprstku z mlhy volá oceán.
Až rotace spirál svůj směr vymění,
usne i Eva, vstříc narození.
.
A z každého panství, kam mysl svou vnes,
světy se vznesou vzhůru, do nebes.
A teď, když je konec a došel nám dech,
prosta jsou čísel i jména nás všech.
.
Jdem shromáždit kousky, my poztrácení.
Lež v tom, co je svaté, jas v tom, co není.
A na příběh v dopise vosk pečetní.
Lilii dals mi, teď pole je z ní.
.
Jdeš odkopnout sandál, vlasy rozcuchat.
Trhá se tanec, už přestali hrát.
.
.
EN: https://www.youtube.com/watch?v=K5mh8AGfD3I
CZ: https://drive.google.com/file/d/1Pf2RMLjjp1Szim2_J40Lyp0gfq5p9O_r/view

Autor TRlVlUS, 09.03.2023
Přečteno 138x
Tipy 18
Poslední tipující: jitoush, Fialový metal, Sonador, Iva Husárková, Frr, Psavec, šerý, mkinka, jenommarie, Kan, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

....Jsi dobrý v překladech,vzpomínám si z minulosti tady......Cohena mám velmi ráda.......tak díky za další rovinu zprostředkování......Ji./úsměv/

11.03.2023 14:01:06 | jitoush

Díky. Kdo Cohena může, třeba ho potěší pár mých dalších věcí:

https://trivius.webnode.cz/l/poslouchej-kolibrika/

10.03.2023 10:19:22 | TRlVlUS

jsem celoživotní milovník Cohena... a panejo, vážně skvělé, ráda jsem si poslechla*

10.03.2023 08:37:28 | Sonador

Krásná

09.03.2023 19:11:34 | kozorožka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí