Záplata

Záplata

Anotace: pokus

Sbírka: Dva svetry

našité záplaty z rudého flanelu
budou teď součástí sametu kabátu
ve jménu pokroku žádáme strpení
ve jménu války lze odložit svobodu

jednota zdála se ukryta v průměru
společnost změnila podstatu klimatu
nechceme bezpečí za cenu věznění
nohy jsou určené k volnému pochodu

odložte šaty své samet šel z módy ven
stůjte tu nazí v tom protestu zbytečném
trapné se zdálo nám hledání důvodů

hledání důvodu k němému protestu
vždyť ten kdo souhlasí vyvázne bez trestu
součástí stane se vítězných průvodů

Autor Uličný, 18.03.2023
Přečteno 127x
Tipy 1
Poslední tipující: Psavec
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí