Obraz

Obraz

Anotace: ...

Obraz

 

Kdybych byla malířem 

Namalovala bych lidskou tvář 

Tvář a před ní nebeskou zář 

Ze všeho toho údivu 

Jak řítíme se kupředu 

A svět se točí, točí dál 

 

Kdo je ten, kdo by o to stál? 

 

Kdybych byla malířem 

Byla by za tou tváří temnota 

Temnota, jež rozlévá se do světa 

A žene nás na práh poznání 

Jako když kůň tryskem uhání

A před ním už jen pád 

 

Zůstane, kdo by ještě vstal?

 

Kdybych byla malířem 

Namalovala bych svět v jednom reji

Svět, vstříc tancům s farizeji

A vlídnou tvář, která vidí, 

Že tohle je ta cesta mnohých lidí 

A nezbývá než tančit, tančit dál. 

 

Kdo z nás by o to ještě stál?

Autor Radhuza, 02.04.2023
Přečteno 139x
Tipy 17
Poslední tipující: Žluťák, Fil, Fialový metal, Marten, šerý, Vivien, Psavec, Frr, zdenka, mkinka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

nezbývá než tančit … a od srdce se smát … obraz života malovat… úsměv.z

02.04.2023 10:52:48 | zdenka

Výstižné.

02.04.2023 10:18:39 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí