Sobě (M.Lermontov - k sebe)

Sobě (M.Lermontov - k sebe)

Sám sobě chtěl jsem uvěřit,
chtěl, že ji nemám rád,
nezměřitelné vyměřit,
bezbřehé lásce břehy dát.
.
Když jednou stavěl jsem se hluše
znovu k té její všemoci,
dokázala, že magnet duše
není nám dáno přemoci,
.
že okov navěky mne spíná.
Že pokoj, jež mne prostoupí,
je jenom hlasem cherubína
nad davem démonů, co spí.

 

https://www.culture.ru/poems/36668/k-sebe

Autor TRlVlUS, 24.04.2023
Přečteno 106x
Tipy 10
Poslední tipující: Kan, Psavec, Marten, šerý, Sonador, mkinka
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...pěkný, ale těžký je překládat klasiky...a povedlo se.

24.04.2023 14:15:33 | Marten

Bezva okamžik u takové poezie. Díky, rád jsem si přečetl*

24.04.2023 13:11:19 | šerý

Lermontov je můj oblíbený... a Tobě se to povedlo, vážně pěkné*

24.04.2023 09:53:42 | Sonador

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí