Tohleto hloupoučké štěstí (S.A.Jesenin)

Tohleto hloupoučké štěstí (S.A.Jesenin)

Tak jsi tu, hloupoučké štěstí
s bílými okny do zahrad!
Po proudu potichu odplouvá
červená labuť na západ.
.
Vítám tě, zátiší s břízkami,
co stíny až k vodě dlouží,
kde hejno na střechu sedá mi,
hvězdám mši večerní slouží.
.
V dáli, za mojí zahradou,
kde vídám kalinky květ
slýchávám dívenku laskavou
laskavé písně pět.
.
Chlad ke mně cestu si klestí,
jak roucho přede mnou leží...
Hloupoučké, přesladké štěstí,
tvářičky nachově svěží.


https://www.beesona.pro/stihi/esenin/7118/

Autor TRlVlUS, 26.04.2023
Přečteno 95x
Tipy 12
Poslední tipující: Sonador, kozorožka, Psavec, šerý, Marťas9, mkinka
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Díky.

27.04.2023 12:25:39 | TRlVlUS

Krásné

26.04.2023 21:59:21 | kozorožka

Děkuji za básničku na ráno.

26.04.2023 06:30:15 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí