DVOJHVĚZDA

DVOJHVĚZDA

Anotace: Tu a tam si kromě psaní někdy vymýšlím i texty k písničkám, ale bez hudby jsou to de facto basničky :D

Sbírka: Obnažený Zubní Krček

 

 DVOJHVĚZDA 

 

sloka 1
Sešli se mimo civilizaci,
napůl snili, napůl bděli.
Vzhlíželi spolu do temné noci
a v tom dvě tečky uviděli.
Vztyčil prst a hrdě prohlásil,
že tam jednoho dne poletí.
Netušila jak ty hvězdy uhasí,
přesto jeho nápad posvětí.

 

REFRÉN
Zírají,
dvě hvězdy kolem sebe krouží.
Blikají,
občas k horoskopu slouží.
Netají,
že tančí na melodii epickou.
Doufají,
že nejsou dvojhvězdou optickou.

 

sloka 2 

Se zájmem se ho dotáže,
kdy nastane věk vodnáře.
Nechce, ať při zemi zůstane.
On nemá slov, je jí ozářen.
Jsou jiní, přesto se přibližují.
Na dosah si hmotu vyměňují.
Děje se to? Nebo je to iluze?
Sráží se, tmu zabila exploze.

 

REFRÉN
Zírají,
dvě hvězdy kolem sebe krouží.
Blikají,
občas k horoskopu slouží.
Netají,
že tančí na melodii epickou.
Doufají,
že nejsou dvojhvězdou optickou.

 

sloka 3 
Mají tu hvězdu v hledáčku.
Jen jedna je, přesto o větší svítivosti.
Jsou jepice, nebe bez mráčku.
Budoucnost se snoubí s minulostí.
Čas je pro ně relativní pojem,
přesto se oba předem rmoutí.
Čím nejjasnějším je zdrojem,
tím dřív se do sebe zhroutí.

 

 

 

 

 

 

Autor MatyhoZmaty, 30.06.2023
Přečteno 125x
Tipy 12
Poslední tipující: Žluťák, Helen Mum, Poetik, Nikkolas, Frr, Psavec, zde.neck, kozorožka, mkinka
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

A hraješ to? To by tedy vlastně zkrácení nepotřebovalo :)

21.09.2023 08:28:45 | nehledaná

Nehrál jsem to, ale melodií v hlavě mám :)

21.09.2023 16:59:39 | MatyhoZmaty

Ráda jsem si Tvou písničku - báseň přečetla, a určitě piš dál!! pěkné :-))

09.08.2023 20:08:55 | Helen Mum

děkuji Helen !

09.08.2023 20:09:40 | MatyhoZmaty

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí