SMRÁKÁ SE

SMRÁKÁ SE

Anotace: Báseň MOBILNÍ SVĚT od FISUSE mi připomněla, že jsem kdysi vymyslel něco podobného ...

Sbírka: Obnažený Zubní Krček

 

Obnažený Zubní Krček - SMRÁKÁ SE

 

Sloka 1

Psal se rok šedesátý prvý, kometa sunula se po obloze.
Smog lidem však výhled mrví, svět měl být brzy obrozen.
Zář displayů poutá jejich zájem, tupě do civí jako jepice.
Kráčí slepě, nejeví zájem, zatímco stín padá na ulice.

Netuší, že kostry tančí, neslyší, jak v dáli kvílí banshee
Necítí to pnutí, že obleva je na spadnutí, netuší že ...

 

REFRÉN [4x stupňující zpěv , 4x řev]
Smráká se, Smráká se, Smráká se, Smráká ...

 

Sloka 2

Sítí spojení, však na hony vzdálení, hrdiny doby jsou hráči.
Spí či bdí? Ž zlověstný ohon nevidí? We Are VR jim stačí.
Realita pokřivená je. Identita proměnlivá jak Pulsar sám.
Kdo jsou? A kam vůbec kráčí? Zakrátko dostanou ban.

Netuší, že kostry tančí, neslyší, jak v dáli kvílí banshee
Necítí to pnutí, že obleva je na spadnutí, netuší že ...

 

REFRÉN [4x stupňující zpěv , 4x řev]
Smráká se, Smráká se, Smráká se, Smráká ...

 

Dozvuk

Mrakodrap drápe se do stratosféry, Metropol šíří se jak plíseň.
Přiblížil se konec jedné éry, nuže zapějme si ještě labutí píseň.
Ó lidé, jenž ses zrodil v bublině. Co je víc, než bitcoiny a ropa?
Civilizace holt pomine, patris nomine, otec tragédie zvolal opa!

Autor MatyhoZmaty, 17.08.2023
Přečteno 118x
Tipy 11
Poslední tipující: Helen Mum, Stanislav32, Psavec, Jiří I.Zahradník, sarka, mkinka, Vivien, Anfádis, Žluťák
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

To vůbec není špatné, líbí se mi Tvůj text a refrén mě rozesmál :-))). Jen bych se ráda zeptala, jakou kometu máš na mysli v tom roce 1961, neperiodickou Humason (C/1961 R1, 1962 VIII, 1961e)... ?

20.08.2023 10:41:32 | Helen Mum

Věčná otázka! Myslel jsem tu profláklou Halley :/

20.08.2023 10:56:49 | MatyhoZmaty

Jasně, tedy 2061!! Díky za odpověď :-)

20.08.2023 12:28:15 | Helen Mum

Děkuju :D abych nelhal, měl to být co nejblbější název punkové kapely a vymýšlel ho strejda :D

19.08.2023 15:35:54 | MatyhoZmaty

Hezký název sbírky :-)Standa

19.08.2023 15:05:41 | Stanislav32

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí