Když v pátek stromy šveholí
není mi do zpěvu
jen na pár dní od nich odjedu
co když je zatím něco zabolí
A pak potkám doma děvče
Jak jsem se měl a vedl
To věru říci bych nesvedl
osiřelé na stromu sedí ptáče
Za půldruhého dne opět tam
a přesto mi něco chybí
to vy mý břízy bělokorý
mé děvče jde v ústrety samotám