Létavice

Létavice

Anotace: ...

Rozmachuji křídla
letím bez cíle
krajinou své duše
nad modrými oceány
nad zasněženými
vrcholky hor
rozrážím vzduch
a vznáším se
s oblohou nad hlavou
ve stavech beztíže

Mám všechen čas světa
obejmout Tvoje tváře
Tvá podobenství
v útrobách věčnosti
ochutnávat Tě
žít Tě
žít se
žít nás

Mám v rukávu šest létavic
to abys věděl
jak mě rozpoznat
kdybychom na sebe zapomněli
Abys věděl
jak mě najít
abys mě zvedl
když unavená
padnu do černé noci

Mám tři kufry
u postele
V každém jednu možnost
V každém jeden příběh
to abys věděl
že život je cesta
plná symbolů
a směrovek
pouť pro milovníky
básní
jež tu po nás zůstanou
navzdory
vždycky tady a teď

Rozmachuji křídla
letím s Tebou
do snu
co žijem
do skutečnosti
ve snu

*
*
*

s nadpozemskou
září v našich očích
Autor Alci, 27.12.2023
Přečteno 93x
Tipy 14
Poslední tipující: Iva Husárková, Jiří I.Zahradník, Sonador, Marťas9, Lesní žínka, Psavec, Žluťák, mkinka, cappuccinogirl
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

pěkné*

28.12.2023 08:30:09 | Sonador

Moc hezká

28.12.2023 03:33:07 | Marťas9

Nádherné...!

27.12.2023 20:11:58 | Lesní žínka

Pěkné.

27.12.2023 16:56:19 | mkinka

Wow...tak tohle je moc krásně napsaný... myslela jsem, že jako nej pro mne bude ta část žít tě, žít se žít nás...ale pak mě naprosto uchvátily ty tři kufry u postele...nádherný vyjádření:-)*

27.12.2023 16:55:24 | cappuccinogirl

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí