Lapen či shořet

Lapen či shořet

Třepotáš se kolem plamene,

do hřejivé záře hledíš,

jaký je asi plamen ve tvých očích,

jen se nedívej z blízka, v plameni zmizíš.

 

Dodnes nechápu proč

se tě lidé v denním světle štítí,

pro tvou světla posedlost,

tě málokdo jemnou síťkou chytí.

 

Přitom nejsi o nic méně,

než tvůj pestrobarevný příbuzný,

kvůli jeho posedlosti kvítím,

neunikne lidským sítím,

ty zase plamenům,

co je ve finále horší?

Být lapen motýlem nebo shořet můrou?

Autor mokryhadr, 22.04.2024
Přečteno 35x
Tipy 7
Poslední tipující: Marten, martinaV, zase já, Frr, mkinka, Psavec
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí