Anotace: archiv

 

držím se světu v zádech

a na jediný nádech

se umím vrátit ze sna

má kůže vodotěsná

je kouzlo starých časů

kdo ocení tu krásu

když v slunci mění stíny

každý den znovu jiný

jak strom, jak voda v řece

pevný a živý přece

mi do paměti ryje

své zvláštní symfonie

jak štětce mistra Bosche

knot v lampě Světlonoše

hrot Longinova kopí

jak voda, když se topí

v záplavě vln a hlubin

nevybroušený rubín

co v krvi světa hoří

jsem sekera, co tvoří

krov zítřka vlastní viny

každý den znovu jiný...

Autor zase já, 25.04.2024
Přečteno 62x
Tipy 28
Poslední tipující: Fialový metal, martinaV, Loveless, Kan, Marten, Iness, IronDodo, cappuccinogirl, enigman, Žluťák, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

takhle "bohatou" báseň stvoří jen stejně "bohatý" člověk... je mi ctí, Mariane:-)**

25.04.2024 11:12:34 | cappuccinogirl

děkuju ;)

25.04.2024 12:11:48 | zase já

sopečná...

25.04.2024 10:53:29 | enigman

NÁDHERNÁ...prosím Tě, ukládám si ji...DÍKY**ST*

25.04.2024 09:32:48 | Frr

děkuju ti, Jiří

25.04.2024 09:41:58 | zase já

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí