Všetko bude blízko

Všetko bude blízko

Anotace: -

Všetko bude blízko

Pristanem na tvojom
ostrove belasom,
ktorý dýcha farbami
pokoja, lásky.
Vzďaľujem sa
od hrôzy a chudoby
šialenstva sveta.

Vtedy mi je dobre,
veľmi, veľmi dobre.

Som blízko tomu,
čo ostalo, čo ešte príde
s budúcnosťou,
čo ďaleko je
prielome veku
v nevinnosti prostej
v kráse fantázie.
Nikdy nepochopím
nahotu hrôzy,
z ktorej sme sa zrodili.

Nikdy sa nepoučíme
z hry našich otcov
na vojnu a mier,
rozumieť nebudeme
raz v bielom,
raz v čiernom šate.
Prichádzame vystrojení
životu i smrti.

Jasne nám bude svietiť
hviezda pravdy
na našej ceste.
Všetko bude blízko:
celý svet na dlani.
Všetko bude blízko
i smrť bude bližšia životu.

Každý pochopí
smrteľnosť smrteľníkov.
Každý pochopí
nesmrteľnosť: príbeh lásky
v každom srdci,
fantasticky obyčajná
náhoda,
ktorú voláme:
Šťastím.

Autor IronDodo, 25.04.2024
Přečteno 38x
Tipy 16
Poslední tipující: jort1, Chane, Anfádis, Kan, cappuccinogirl, Psavec, Ondra, zase já, Žluťák, mkinka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

takové zvláštně utěšující... hezké :))

26.04.2024 09:05:31 | Chane

Velice pěkné a cítím v tom zář ve slovním pojetí krásná báseň.

25.04.2024 11:33:03 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí