Dlaně

Dlaně

Anotace: X

Měl jsem dlaně tak chladné
na pohřbu dědy,
arktické ledy,
měl jsem dlaně tak chladné.

Jindy mi dlaně hořely,
ruce mi brázdily kořeny,
v teplé náruči života,
tehdy mi dlaně plály.

Někdo tvrdé dlaně s mozoly,
jiný bledé, jak by světlo neznaly,
někdo má pod nehty podzoly,
jinému se lesknou drápy.

Někdo vám podá pravou,
někdo zas levou,
někteří nestisknou vůbec,
jiní vám kosti zlámou.

Dlaně řvou do světa pravdu
častěji než ústa,
slova zemřou ve větru,
jen otisk může zůstat.
Autor K8OS, 03.05.2024
Přečteno 44x
Tipy 14
Poslední tipující: Tomcat, martinaV, Lesní žínka, IronDodo, Chane, mkinka, Žluťák, Psavec, cappuccinogirl, zase já
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Silné, až dojemné... Snad tvé dlaně brzy pookřejí!

04.05.2024 15:46:33 | Lesní žínka

Mockrát děkuji!

04.05.2024 19:01:29 | K8OS

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí