Pomatení

Pomatení

čtyři roky

pět měsíců

dva týdny 

a tři dny

jdu

a pokaždé narazím do ochranného valu svojí paměti.

Pak se zas otočím zpátky

jako můra,

třepotající zmatený motýl,

narážím zas a znovu

na hranice možností.

Sytím se anonymitou,

falešným pocitem svobody

a pozlátkem

chytrých řečí.

Růže jsou ty nejnamyšlenější květy.

Ráda bych našla klid

anebo aspoň samu sebe.

Ale místo toho

sbírám pastelky pod postelí

a narážím

hlavou do dřevěného roštu.

Zmatená noční můra.

Autor stmivani.na.lepsi.casy, 16.05.2024
Přečteno 62x
Tipy 17
Poslední tipující: IronDodo, Žluťák, Marten, Jeněcovevzduchukrásného, jort1, její alter ego, Tomcat, mkinka, Pacik, Sonador, ...
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...náhodou nic špatnýho na tvý poezii nevidím...;-) jen hodně lidskýho...

17.05.2024 14:57:36 | Marten

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí