Podzimní krajina Slaného

Podzimní krajina Slaného

Anotace: Kraj čediče, potůčků a taky plný historie.

Stráně se choulí v křehké jinovatce
z hladiny vyhlíží gilotina
v polích na housle hraje vítr sladce
na prahu lučního mezanina
Doznívá oslava podzimní tryzny
v nádheře skalisek očima tonu
chlad zlíbal vášnivě poslední blizny
cesty zapletené jsou do ohonu
Obloha žertuje v tylovém volánu
s lampami v krajkové peleríně
noc vyhlíží z dálky blaženou nirvánu
lány v negližé dlící v peřině…
Hladina Slánského potoka
zrcadlí šedou tvář čediče
a se silnou vůlí otroka
v bažinách našla si komplice

Sidy 2010
Autor carodejka, 01.10.2016
Přečteno 505x
Tipy 23
Poslední tipující: Kyška, Kirsten, Akrij8, Jeněcovevzduchukrásného, Danger, Špáďa, Nola77, střelkyně1, Petbab, Jort, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Překrásně napsané, nápadité, originální a skvělé.

22.08.2019 21:22:47 | Kyška

Krásně jsem se prošel Tvým krajem,je nádherně barevný a neskutečně bohatý,díky.
Umíš se dívat!

18.10.2016 21:12:35 | Danger

ST slečno, Ty víš...

10.10.2016 23:19:25 | Nola77

vonící krajina tvých slov,kterou si umím vychutnat v představách...

03.10.2016 19:30:23 | střelkyně1

krásně, pohádkově popsaná krajina

01.10.2016 22:56:30 | jitka.svobodova

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí