S podvečerem jsem v háji spal

S podvečerem jsem v háji spal

Anotace: Báseň o spaní v lese

Sbírka: Matčiny oči

S podvečerem jsem v háji spal
zdálo se mi o děvčeti krásném
na měkoučkém mechu z aksamitu
při měsíčku, na nebi jasném

Stromy ševelí něžnou mojí píseň
dobře se pod nimi usínalo
i ptáci umlkli ať mne nevzbudí
když najednou celé nebe zesinalo

Vítr se splašil, jak švihnut bičem
les už není dávno tak klidný
nezdálo se mi zrovna o ničem
ač déšť nebyl ke mne vlídný

S podvečerem jsem v háji spal
příštího dne,kdy slunce zhaslo dojetím
však již dlouho nebudu ležet opuštěn
již brzy usnu v tvém hřejivém objetí
Autor Petr27, 01.03.2019
Přečteno 344x
Tipy 4
Poslední tipující: Kapka, ZILA78
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí