Rysí hlídka

Rysí hlídka

      Dva ostražití rysi

čekají svou stráž

       mlha hladí

       oba hledí

kraj lesa tiše pozoruje

               co bude dál.

 

Co tlapa tlapu mine

    rysí stráž putuje

    ranní krajina

    krajní pustina

       remízek líně odtušil

                 co bude dál.

 

Propásl jsi svou chvíli

    Skvrnitá srst splynula s okolím

       hlídka končí

      léto se loučí

            suché křoviny nepoví

                 co bylo dál.

 

Neboj se, oni se vrátí.

                     Tiší strážci.

 

Autor florimel, 23.05.2020
Přečteno 199x
Tipy 3
Poslední tipující: jenommarie, Kapka
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pěkný obrázek
..asi by si člověk nevšiml,
jistě dobře, že jsou opatrní
..snad i jsou ještě někde rysi.;-) "ST"

23.05.2020 13:29:09 | jenommarie

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí