Dub letní

Dub letní

Anotace: Duše stromů

Dub letní 

(Quercus robur)

Inkoustem z hálku duběnek

sonet o starém dubu

pár řádky měla jsem říct.

V dlani však mačkám další 

 

tisící pátý nezdařený list.

Je jako varhany v kostele,

když chorál k patronu české země 

na kůru hrály.

 

To sempre forte zpívali i andělé

a lidé s hlavou vztyčenou tam stáli.

Od dětských krůčků lesem

 

mám sen umět zpěvné verše psát,

marně však hledám krásná slova. 

Diamant, co umí básni křídla dát.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autor Iva Borecká, 28.09.2020
Přečteno 347x
Tipy 22
Poslední tipující: Veru, Chane, Marten, Holis, mkinka, zzlatý, V.N.Losinský, enigman, Akrij8, Emily Říhová, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Vůbec né marně. Krásná slova...provází celou tvou básní!

20.04.2024 21:33:09 | Veru

to dubínek...

04.12.2020 18:30:31 | enigman

Ivuško,Tvůj sen se touto básní splnil. Tvé verše jsou překrásné.
..ST..

16.10.2020 23:06:12 | Jaruška

...ráda jsem četla.....jdou mi k duhu Tvé o stromech a bylinách....je to
dle mého gusta....tak vítej po dlouhé době.....Ji./úsměv

28.09.2020 21:56:42 | jitoush

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí