Čekání na zimu

Čekání na zimu

Anotace: Zima už se blíží ...

Sbírka: Kříž a jablko

Les spoután okovy ticha
čeká na příchod dlouhé zimy
pod sněhovou peřinou dýchá
rád by se zahřál větvemi svými

Zima obalí celý les
jak do cukrové polevy
sotva sníh se snes'
a vydrží až do oblevy

Však o takové zimě,
už můžem jenom snít
lásko stůj vždy při mně
aspoň můžem punč pít

Až mráz všechny mosty spálí
kachny plavou v řece pod nimi
na nebi dávno bdí měsíc ospalý
a tak vydrží svítit až do zimy
Autor Petr27, 07.11.2020
Přečteno 270x
Tipy 9
Poslední tipující: Ane, jenommarie, Emily Říhová, Marten, Xardas, Psavec, ARNOKULT
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí