Slzy v závěji

Slzy v závěji

Rosa se třpytí na kříži,
nebeské zvonky chorál hrají,
kam asi ztrácí se ostříži,
předtím než navždy usínají?
Snad ulehnou v trávě a Bůh je přikryje
kobercem slziček Panny Marie.

Vysoko nad černou hladinou
letí labutě bělavé,
kdo ví, až léta pominou,
kde skončí své cesty toulavé?
Možná z každé hvězda se na nebi stane,
co asi pro ně osud má přichystané?

Slzy se topí v závěji,
smuteční vrby sklání hlavy,
kampak se asi podějí
po smrti jeřábi popelaví?
Třeba se v barvách duhy rozplynou
a po dešti roztáhnou znovu křídla nad krajinou.
Autor Nazarian, 14.09.2022
Přečteno 157x
Tipy 15
Poslední tipující: mkinka, Marry31, Sonador, Fialový metal, šerý, Kan, Frr, Holoxicht, Psavec, Uličný, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Líbí.

15.09.2022 12:34:17 | mkinka

Krása :)

15.09.2022 12:31:12 | Marry31

Líbí se mi to.

14.09.2022 22:59:18 | Kan

Je to moc hezky napsané. Líbí se mi.

14.09.2022 19:44:37 | Jan Kacíř

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí