Ždánický les

Ždánický les

Anotace: nedaleko Slavkova u Brna.

Ždánickým lesem

tiše jít

mít na vše čas

a najít svůj klid.

 

Houby si sbírat

a s košíkem pak plným

usednout na pařez.

Krásné stromy kolem mne.

 

Svačinou občerstvit pak tělo.

Má duše už plná je

plná dojmů z tichých hvozdů

lesa Ždánického.

 

Ptáci tu zpívají píseň svou

a já jen potají jim závidím.

Volnost, svobodu i lehkost 

lehkost žití v tu v lese

v lese krásy, slunce, rozjímání.

 

Tu v tichu tak milém

tu asi nikdo nemá zdání

jak cítím se.

 

Cítím nádherně

v tom lese Ždánickém...

 

Autor Paulín, 29.03.2024
Přečteno 45x
Tipy 10
Poslední tipující: IronDodo, Marten, Jarunka, Psavec, mkinka, Žluťák, martinaV
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ráda jsem si přečetla Tvé vyznání a souzním. Tak nějak podobně se i já cítím při procházkách v lesích.
Velmi pěkné...

29.03.2024 20:46:02 | Jarunka

Krása.mkinka jásá.

29.03.2024 11:28:14 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí