Mons Chloris
Rukavíc pár na ruže som kúpil
s povlakom latexu proti tŕňom
nie, že by som tým ich ostrie stupil
len sa dotkol v geste láskyplnom
skúšajúc tých rukavíc odolnosť
proti vpichu v práci na projekte
výsadby kveteny, test na vhodnosť
planéty Venuše - div sa svete
pre plantáže ruží na Mons Chloris
z ktorých prvých tisíc sadím v kruhu
holdujúc tu svojej ars decoris
ak nie každú, aspoň každú druhú
sadenicu prosím, nech sa ujme
stanovištia vyberám im s láskou
celé roky zohnutý nad rumeň
strávim rád.. kreáciou diletantskou
Přečteno 513x
Tipy 4
Poslední tipující: Květka Š., Robin Marnolli, Gudula
Komentáře (2)
Komentujících (2)