Anotace: Retro ze šuplíku – tohle mi vůbec nepřipadá, jako ode mě. Je legrační, objevovat po letech sebe sama. Ani nevím, co tím chtěl básník říci, musel bych si to vymyslet, ale asi by těch variant na výběr bylo víc. Tak ať si v tom každý najde, co chce. :-D
Sbírka: Retro ze šuplíku I.
ČERNÝ VÍTR
Černý vítr namaloval její siluetu
na hřbitovní zeď
Mramorový anděl sklopil víčka
nad jejími boky
Bledá chryzantéma zčervenala pohledem
na nestoudná ňadra
Černý vítr jí rozcuchal vlasy
a sfoukl mrtvý pel
Mramorový anděl zamával křidélky
a nepřipadal si vůbec mramorový
Bledá chryzantéma se zvědavostí vypletla
ze suchého věnce
Černý vítr jí našeptával lechtivé poznámky
Mramorový anděl ji prosil sepjatýma rukama
Bledá chryzantéma se varovně zježila
Černý vítr jí hladil obličej
i kousek níž
Mramorový anděl se snažil odlepit
a vytryskly mu slzy
Bledá chryzantéma si připomněla mládí
a pousmála se
Černý vítr jí nabídl sňatek
a odváděl si ji
Mramorový anděl jí zamával
a opět zesmutněl
Bledá chryzantéma se jí vetkla do vlasů
a rozkvetla vzpomínkami
Černý vítr ji zaklel polibkem
Praha, 1973 (?)