Kraj usíná v bílých peřinách

Kraj usíná v bílých peřinách

Anotace: O zimě

Sbírka: Matčiny oči

Kraj usíná v bílých peřinách
jež vycpané jsou z křídel pegasů
padá sníh, jakoby mráčky peří draly
a studené pápěří padá ti do vlasů

Kraj v peřinách se zimou třese
ačkoliv je celý leden všude bílo
zima je veliká zvířátkům v lese
jí samotné jakoby se u nás zalíbilo

Kraj spí v bílých peřinách
pegas se tiše pase na obláčku
pod ním jak čerstvý sníh,
jaro ohlašuje stovky malých ptáčků

Když se koník dosyta napase
půjde si lehnout do své postele
a zima pak na příští rok,
bílé peřiny vždy pečlivě ustele
Autor Petr27, 07.03.2019
Přečteno 371x
Tipy 8
Poslední tipující: mkinka, Frr, Paulín, ZILA78, Iva Husárková
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí