Procitnutí

Procitnutí

Probuzení do nového jitra,
procitnutí, otevření očí.
Zachraň mi život, stejně, jak před tím,
potom bezhlavě zas do všeho skočím.

Možná se potkáme v podobách jiných,
možná budeme se míjet, než přijde ten čas.
V okamžik pravý pak nastane chvíle,
jedna duše a tělo, zase bude z nás.

Ve snaze uniknout, nejspíš sám před sebou,
vzpomínky zůstanou, a v nich i my dva.
Zítřejší okamžiky změní realitu šedou,
pak nebude třeba se na nic už ptát.

Holé čtyři stěny, já uprostřed uvězněn,
svazující, jako klecí mříže.
Zlověstné ozvěny, ohlušen, oněměn,
namísto mého podpisu zanechám tři kříže.
Autor Seegr, 11.02.2022
Přečteno 297x
Tipy 12
Poslední tipující: Sonador, Marten, Fil, Iva Husárková, Psavec, zdenka, šerý, mkinka, Friday
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

trojjedinost je nadějí … úsměv.z

12.02.2022 00:31:53 | zdenka

1. sloka- potom bezhlavě zas do všeho skočím. Představuji svou nešťastnou zamilovanost, kdy jsem neuvažovala.
2. sloka - nádherné obraty
3. sloka - smíření
4. sloka .-tam už musela vyjít palčivá bolest, muselo se to dostat vodopádem ven

Prožité a bolestné dílko.

11.02.2022 21:47:42 | mkinka

Pěkné, ale smutné.

11.02.2022 21:36:42 | Friday

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí