Západu se líčka rdějí

Západu se líčka rdějí

Anotace: O západu slunce a dívce

Sbírka: Zimní zahrada

Západu se líčka rdějí
jako dívka, jež se stydí
její slova u srdce hřejí,
ač jí dlouho nevidím

Červánek, jak srdce tvoje,
láskou se musí dmout
denně ho pošleš do boje,
aby našlo kdejaký kout

Červánek je tu mžik,
než po setmění zmizí
po nebi pluje mraků šik,
dokud nevyjde měsíc ryzí
Autor Petr27, 30.01.2023
Přečteno 164x
Tipy 4
Poslední tipující: Bufik, mkinka, šerý
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí