Tvé oči

Tvé oči

Anotace: Realita bude zřejmě relativní spolu s časem

Tvé oči 

 

Tonoucí se probouzím, na hladinu hledím,
zda-li je to kilometr, nebo metr, nevím.
Já zřu pouze odstíny, třpyt měsíce se tříští
a já nemám zdání, co bude v chvíli příští.

Slyším v tlumu hlas, i on se snaží zmást mě,
že prý byť se topím, přežít dá se krásně.
Pokouším se plavat, však bahnem se zdá voda,
i zkouším to nadále, vždyť ona se snad poddá.

Náhle slyším křik, že neposlouchám velmi?
Nerozumím ničemu, čeho slyšet měl bych?
Náhle se však vzdaluji, objevuji fakt,
že utopen jsem v tvých očích, ač nechtěla jsi tak.

Romanci hned střídá smutek, já vědom jsem si, že
má hlava spolu se srdcem, si ruku v ruce lže.
Já topil jsem se hluboko, dechu lapal, co se dá,
ač zapomněl jsem, že krása, tvých očí není má.

Autor HeRaw, 16.11.2023
Přečteno 215x
Tipy 7
Poslední tipující: Lesní žínka, martinaV, Lara., mkinka, Frr, o3_gambit
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Velice krásné!

19.12.2023 22:20:07 | Lesní žínka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí