Jeptiška

Jeptiška

Anotace: ...tady je asi komentář zbytečný ...

I ta ctnostná jeptiška
co oddána je bohu celá
i na ni přijde zvečera těžká
chvíle, kdy její píle žít jen pro něj
život v bolu bez lásky tělesné

a přichystá jí noci, kdy jen tak neusne

 

Její vůle celibátu oslabená
ona ví, že nemá nemá, ale
krista pána je jen žena
a stejně jako matka představená
má představy, co jí naladí
do stavu blaženosti té nejvyšší ctnosti,
ctnosti lásky ve jménu otce, ducha i syna
a pak už jen s anděly se o své sny podělí
na čele potu krůpěje až k vrcholu dospěje

a pak zcela ukojena ve své cele tak usíná 

                                                                 

 

Autor Karkulinka, 16.05.2023
Přečteno 193x
Tipy 4
Poslední tipující: Marten, Kan, mkinka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí