Nejmenší myšlenka

Nejmenší myšlenka

Anotace: ...

Nosím si na hřbetě
malé myšlenky
a neprodám je
ani na konci Zlaté stezky.
Včera jsem si vzpomněla
na ten pocit,
který mne dohnal
k pamatování si Spinozy zpaměti...
A nebylo to fajn...

Nosím si na hřbetě
malé, malé myšlenky
a až je zítra zapomenu,
prodá je někdo jiný...
Včera jsem měla sen,
který byl vzpomínkou
a ten mě dohnal
k recitování řádků Etiky...
A stejně to nebylo fajn...

Nosím si na hřbetě
nejmenší myšlenku,
která tam straší,
co si pamatuju.
Včera mi zaťukala na rameno
a ptá se po spinozovsku prostě:
Kdy už konečně
zestárne tělo jako mysl?
A to rozhodně nebylo fajn...
Autor voedor, 01.07.2012
Přečteno 391x
Tipy 2
Poslední tipující: enigman
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

někdy si přeju aby to bylo obráceně...

02.10.2012 00:08:36 | enigman

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí