Únava, pocit, že žiješ snad staletí
a dobré srdce to dar je i prokletí
za spoustou „v pohodě“ jak to bývá
smutek se zatím statečně skrývá...
Falešní, zlí lidé kolem jsou,
pro vlastní prospěch jen škodí, lžou,
ty samý jsi úsměv a pochopení
pak někdy slzy a on tu nikdo není...
Silná jsi prý jak nad řekou skála,
to proto, že nebylo, co ty bys vzdala,
vše prý zvládneš i sama, časem,
to není správné říct, mně zdá se.
Vždyť i ty někdy jsi smutná a křehká,
tvá cesta životem nebývá lehká,
občas víc než jiní ty v nějaké chvíli
potřebuješ obejmout a dodat zase síly...
Úděl ten věř mi, já dobře znám,
někdy má blíž k hororu, než k pohádkám,
samota zlá je, bezmoc vyčerpává,
a z pláče někdy už jen bolí hlava,
když slzy není kde vzít, ale nejdou zastavit
a člověk má pocit, že nechce žít.
Přede mnou duši jen tak nikdo neschová,
z očí tvých já to vím, že jsi taky taková,
chápu tě, rozumím, to k nám už náleží,
a cítím, že na tobě strašně moc záleží...