Smrti hlas

Smrti hlas

Anotace: Až příjde smrti hlas, bude pozdě na to litovat.

Sbírka: Krásný širý svět

Vy učenci a proutníci raďte,
jak ženy mám milovat,
aby byli se mnou šťastné -
mé jméno ve vzdychu vyslovovat.

Ano, již miloval jsem pravou láskou,
ale vždy se mi to vymstilo.
Nyní chtěl bych, jako vy smělý být,
každé děvče se do mých sítí chytilo.

Kdož? Kdož by chtěl hnusáka,
se kterým jen umíraj nudou.
Pro takového hlupáka
se přece obnažovat nebudou.

Až budu stařec,
co nic nebude moci,
tu budu litovat,
že jste mi nemohli pomoci.

Až seschne kůže a zšedne můj vlas,
budu litovat, že nežil jsem tak,
tak jak o tom sní mnozí z nás
a že už dávno mi ujel tenhle vlak.

Až seschne kůže a zšedne můj vlas,
to už moc pozdě bude.
Budu čekat jen na smrti hlas,
pak pohřbí mě na místo, kam pohřbívají chudé.

Autor Maggot7, 12.01.2016
Přečteno 385x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí