V dešti se houpeš

V dešti se houpeš

Anotace: ... a andělé pláčou.

Prší.

 

Prší dešťová voda.

 

Prší prázdná slova

niterné myšlenky

přivázané na provázku

aby je vítr neodvál.

 

K zemi se snáší vše nevyřčené

střípky s ostrými hranami

zabodávají se do bledých paží

jak ostří nože

do kůže.

 

Prší ti do hlavy

a ty kapky zaplňují tvou mysl

jindy prázdnou.

 

Houpeš se.

 

Sem.

 

Tam.

 

Sem tam.

 

Houpeš se v dešti

a nebeské slzy

rozplývají tvůj odraz v kaluži.

 

Houpeš se v krůpějích

andělského smutku

protože i andělé pláčou.

 

A všichni víme

proč.

 

 

 

 

Autor Aiury, 24.05.2018
Přečteno 458x
Tipy 10
Poslední tipující: Frr, Jasmin de Paris, Amonasr, Jort, Iva Husárková, básněnka, Šípková Růženka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Prší
kdoví proč i na houpačky
mý paže tvoje hračky
a střepy dýky
pro prázdá slova ostré hrany

byl jsi tu

tak díky


Prší...jsem dopělá...sem tam :-)

24.05.2018 20:10:50 | básněnka

Jsem sice dospělá
avšak není to tak dávno
co pršet
konečně přestalo... :)

27.05.2018 21:40:07 | Aiury

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí