Narodit se koněm

Narodit se koněm

Narodil jsem se koněm
za původ se nestydím
putuji-li krajinou
u studánky v poli
bratra svého nevidím

Přitom sedlák zbožný
popravdě víc než papež
zpovídám se
nerouhám se
přec Všemohoucí ví
zda jest to pravda nebeská
či pozemská lež

Načež dívenku coby proutek
na koníčku v lukách zřím-li
byť kobylku k smrti ráda
pohledem na tu krásu
ve smutku zabolí má záda

Vždyť narodil jsem se koněm
vodu čistou miluji
empatií žiji
kohortu narcisů v sedle nesnesu
osedlat mne pouze
Kalliopé smí
Autor V.N.Losinský, 07.01.2021
Přečteno 200x
Tipy 12
Poslední tipující: gallatea, Kubíno, Emily Říhová, Jeněcovevzduchukrásného, mkinka, jenommarie, Vivien, šerý, Frr
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tiež nemusím narcisov ;-) ale táto tvoja báseň sa mi páči :-) pre mňa nevšedný motív

14.11.2021 22:29:02 | gallatea

Velmi pěknou báseň jsi napsal.Krásné verše i obsah...

28.01.2021 17:40:01 | Jaruška

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí