Schoulený okamžik samoty

Schoulený okamžik samoty

Smotat se
Do klubíčka
Já chtěla bych
 
Jako bych nikdy
Nebyla červotoč
Co hryzá dřevo
Než praskne
Či měňavka
Pašerák virů
 
A chtěla bych být
Být třebas motýlem
S rozfoukanými křídly
Sněžícím tiše s elegancí
Nekonečně nádherné vize
Třepotavé kouzlo rozbřesku
I když takhle křehká stvoření
Ta přeci nikdy neobletí svět
 
Nebo by možná i stačila
Drobounká sardinka či tak
Krvácející z té neschopnosti
Věčné neschopnosti najít klid
 
Ani ježek by nebyl špatný
Chráněný před světem
Lesem maliní, malou
Hrstkou toho ticha
S nádechem snů
A osaměním
Bez konce
Kdo by
Chtěl
 
Kdo
Pověz
Měl by
Alespoň
Nepatrně
Měl by rád
 
Červožrouty?
 
A nakonec
Do klubíčka
Se přeci stulí
I člověk, ač ten
Vždycky nakonec
Vstane — protože
Nikdy nedokáže
Vypnout mysl
Nalézt klid a
Jenom tak
A třebas
Docela
Zcela
Sám
Být
 
Být
Sám
Autor Acortai, 27.02.2024
Přečteno 63x
Tipy 14
Poslední tipující: Pacik, RadekČ, kozorožka, o3_gambit, Chane, Penemue, Psavec, Ophelia81, mkinka, Žluťák
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí