Básne o vlasti pre deti 1., 2.

Básne o vlasti pre deti 1., 2.

BÁSNE O VLASTI PRE DETI 1.

Polia,háje, lúky
kvetenstva krásny rast,
kryštálové vody
rozprávky vedia priasť.

Rajom je táto zem.
Slovensko nazvaná.
V obdive môjho srdca
ľúbená, maznaná.

Zaháňa smútky, trud,
šťastím ma vypláca
jej rozospievaný ľud.
Jeho tvorba, práca.

Robotný, krásny ľud!
S ním chcem žiť, s ním chcem rásť.
V ňom a s ním milovať
Slovensko - drahú vlasť.


BÁSNE O VLASTI PRE DETI 2.

Tak veľmi rád ťa mám
rodná obec moja,
potôčik, topole
čo na vŕšku stoja.

V tvojom náručí
ma život učí žiť,
ľúbiť a pracovať,
o smelých plánoch sniť.

Potom, keď vyrastiem
jak na vŕšku topole
pobozkám obce zem,
háje, lúky, pole...

Moje detské srdce
navždy tebe patrí.
milujem Slovensko,
kvety, rieky, Tatry.
Autor annav, 14.11.2018
Přečteno 892x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí