Má dáti - dal
ve tváři mám
souhrnný účet života
v duši vše
co mi kdy dal
v noci však
děsí mne nicota
prázdno a pusto
po tom co vzal
součet se ke konci chýlí
sečtou se kolonky
má dáti – dal
šíje se pokorně
před stářím schýlí
všechny sny
a touhy
čas tiše svál
***