Čtu tvoji tvář
čtu tvoji tvář
na rozkvetlé louce
v kamení na cestách
i v lánech obilí
v příšeří lesa
kde nikdy jsme nebyli
na kapkách deště
hledám ji
čtu tvoji tvář
na stránkách snáře
čítám ji z oblohy
za měsíční záře
spánkem mne provází
když touhu svou
zdusím
s půlnocí do polštáře
***