Noční bouře
ostřím břitvy blesku
zahořel obzor polotemný
a vykřikl do oblohy
zsinalou studenou zář
švihnutí sóla činelů
probudila udivený kraj
a temné forte bubnů
vzalo blesku jeho tvář
tíživého dusna plášť
byl bičem v cáry rozerván
nové sukno ze zlata pak
druhý den obloze daroval
***