všechny tvé otisky

všechny tvé otisky

 

 

kam se obrátit

když zmizí Země pod nohama

a není nic než pád?

 

míjím tváře, slova, věci

a nic a nikoho nepoznávám

 

nic mi nepatří a nikdo mě nezná

 

nedrží mě

 

šeptají

ne to (c)o tobě

o jiných temnotách a prázdnu

 

a když už to vypadá že zmlkli

rozkřičí se znovu

 

a víc a víc

 

 

 

přes-to je most a vůbec není vratký

přes kalné vlny co jdou nocí

přes křišťálově čisté vody ledovců

 

jsou i bezpečné stezky bažinami

a klubko jistoty vhozené do bludiště

mozkových závitů a galaxií

 

tak i z hořkých semínek lží

může vyrůst sladký květ pravdy

 

a všechny tvé otisky na mé odvrácené straně

vyznačují cestu

 

prázdno

-ty

 

 

 

Autor hanele m., 17.11.2013
Přečteno 557x
Tipy 12
Poslední tipující: zdenka, Amonasr, Petbab, enigman, Robin Marnolli, Aaliyan, maliska
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

sladký květ pravdy...děkuji za ni...

25.11.2013 19:15:22 | zdenka

moc se mi líbí:
přes-to je most a vůbec není vratký

18.11.2013 14:03:58 | Radhuza

vezmi to zkratkou...

18.11.2013 08:53:49 | enigman

Hodně mě to oslovilo ;-)

17.11.2013 19:04:55 | Aaliyan

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí