Usilovně přemítám
nevím, čeho se naděju.
Údajně mě čeká něco nového
je to prý úžasná věc…
No tak se přestaň bát skoku do pochybna!
To se lehce řekne...
ale jak překročit ten přízrak temnoty?
Má ostré hrany a pichlavé pahroty.
Každé pro má své proti
a to jsou ty šmouhy na kráse
co jsou vidět nebo slyšet.
Ale co háčky dosud skryté
nebo povrch koule uměle vyhlazený
po něm hladce sklouzne každá zbraň
ani se mi nechce podívat se naň.
Tady mám své jisté
to přece nade vše miluji.
Nač si pálit prsty a kdovíco riskovat
nebo snad dokonce trpět ústrky?
Je těžké se rozhodnout
když dobrá šance je tak sporná
snad pomohla by hladomorna!
Tak seber odvahu a směle vykroč
ať si nejsi tak odporná!
/do neznáma
kde dozajista nebudeš tak úplně sama… /