Zastav se na chvíli
nemusíš pořád šrotit
na svým veledíle!
Rádio hraje jazz
ten neoposlouchá se mi nikdy.
A když dohrajou
i zimní ticho je někdy fajn.
Nemusíš mít špatné svědomí
že neděláš, co máš dělat
stejně nikdo za tebe nezabere
a resty ať raděj emigrujou.
Trocha zahálky přijde k duhu.
Příroda ví
že potřebuje někdy odpočívat
člověk se to musí učit.
A citát jako bonus:
Kdo umí tiše spočinout
naučí se naslouchat
(nejen) svému srdci
a to pomůže rozlišit
co je podstatné a co ne.
(V.Kodet)