Všednodenní II: Nespavost

Všednodenní II: Nespavost

Anotace: Opět trochu polámané poesie všedního dne.

Sbírka: Stručné verše

Spánek mi opět proklouzl mezi prsty
Jako perleťový had
Jako kouř
Musím se opět napít, jinak neusnu

Bože, ta nespavost mě zabije!
Vezmu si pár prášků na spaní
Jsou obrovské
Jako den
Jako život
Hutné

Jedna ovečka…druhá ovečka
Třetí ovečka…
Na co by mi bylo tolik ovcí?
Jehněčí já rád
Hezky na rožni
S vínem…asi Frankovkou
Nikdy jsem se ve vínech nevyznal
Snad je to červené, to je lepší
Ale bílé má také něco do sebe
Víno
K masu je stejně lepší pivo
Hm, pistáciová zmrzlina

Bože, chci spát!
Co se mi to honí hlavou za bludy?
Musím spát
Ráno jdu do práce
Zase budu koukat jak to tele na vrata
Kdyby alespoň ta vedoucí nebyla taková mrcha
Domina to je
Jen se po mně vozí
Ale ošklivá, to ona není
Kdepak
Kdyby si obléknula něco přiléhavého
Nějakou pěknou sukni
Nějakou polorozepnutou halenku
Ona je to vlastně prima ženská
Když mě dopoledne neseřve, sednu si k ní při přestávce
Koupím jí kávu
Pije kávu?
Není ona čajová?

A dost!
Musím usnout, vždyť za dvě hodiny vstávám
Takhle zaspím
Vedoucí mě seřve
Nebude přestávka, káva, pivo, víno
Nebude ani to jehněčí

Ještě pár prášků na spaní
Ještě pár doušků rumu
Proč se mi klíží oči tak rychle?
Proč mám pěnu u úst?

Jed na krysy?
Já hlupák…
Autor Ravena Lupus, 25.03.2016
Přečteno 316x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí