Kvítek slunečnice

Kvítek slunečnice

​Viděl jsem jednou na ulici
před okny žlutou slunečnici
ke sluníčku stočenou
s hlavou krásně vztyčenou.

Na nebi pak slunce hřálo
s větrem si tam co si hrálo
byl to kvítek slunečnice
vlál jak vlasy tanečnice.

Létal tiše, vzhůru k nebi
chtěl jen slunce políbení
vítr ho však tahal zpátky
na kvítek byl příliš krátký.

Jak si tiše plul po větru
doletěl svou cestou k světlu
slunce, ale bohužel
spálilo ho na uhel.

A tak kvítek padl k zemi
černočerně opálený
stal se prachem v stínu cest
s touhou hledí do nebes.
Autor Ďábel sám, 21.10.2016
Přečteno 345x
Tipy 10
Poslední tipující: Anfádis, mkinka, Kapka, danaska, Romana Šamanka Ladyloba, jitka.svobodova
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pěkné.

22.01.2024 14:23:49 | mkinka

díky

22.01.2024 17:43:59 | Ďábel sám

Rádo se stalo.

22.01.2024 17:52:09 | mkinka

nemá to zcela veselý konec, přesto mi to přijde krásně něžné ...

21.10.2016 18:43:36 | Romana Šamanka Ladyloba

Ďábel sám: Kvítek slunečnice - to sou paradoxy:-)

21.10.2016 17:28:03 | hledač

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí