Pouta(č)

Pouta(č)

Anotace: Vážně jsem chtěl napsat něco ctnostného a vzletného... a ono nic.

Chtěl jsem psát básně o ctnosti
Avšak pouta obscénnosti
Svázala mne pevně, silou
A tak jen s volnou polovinou
Svého těla zkouším hýbat
Lehce prsty mohu kývat
A tak pnu se ke kalamáři
Jehož náplň tmavě září
A na mojí seschlé tváři
Mírný úsměv snad vytváří

Na rameni anděl sťatý
U kolen pak ďábel svatý
Oba diktují mi verše tklivé
Rozmarné i plytké, sivé
A já je jim poslušen
Píši, neb jsem rozrušen
Jejich věčným bědováním
Nad tím veledlouhým psaním

A tak již stovky let
Sleduji, jak kolem stárne svět
A stále, stále píši verše
V pokoji, ve sklepě, na střeše
Rád bych skončil a šel spát
A nesledoval to zdlouhavé dění
Až nastane mé básně čtení
Autor Ravena Lupus, 28.03.2017
Přečteno 222x
Tipy 2
Poslední tipující: Cappp
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí