Ohyzdné nebe

Ohyzdné nebe

Anotace: A neb večerní obloha trochu jinak :)

Sbírka: Jitřenka v medu

Na tmavé kůži oblohy
zjevila se luna, jak bradavice
a hvězdy jsou kuří oka
jež nebe hyzdí
a bohužel už se nikdy nezahojí
snažím se jí vyléčit
ale na tu dálku
se žádné medikamenty
dopravit nedají

zemřel den
a noc v barvách smuteční řečnice
teskně vypráví o zesnulém
měsíc se jak smuteční věnec
položil na černý flór oblohy
teprve s rozedněním se
obloze loupe spálená kůže

Ráno je pleť oblohy
bez ohyzdných bradavic
snad jen pár jizev
po nich zůstalo
jenomže nad lesem vyšlo
slunce jako vřed
jenž zdobí kůži
až do večera
Autor Petr27, 08.08.2022
Přečteno 162x
Tipy 5
Poslední tipující: Caliéry, Fialový metal, mkinka, šerý
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

O nebi netradičně a neotřele. Zajímavý pohled*

09.08.2022 00:03:04 | šerý

děkuju :)

09.08.2022 14:34:00 | Petr27

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí