Pěsti v nebi

Pěsti v nebi

Anotace: Báseň o sněhové nadílce

Sbírka: Zimní zahrada

Zas zjevil se sníh
jak bledý démon z podsvětí
a dnem i nocí mne děsil
jak pěsti mraků
co se chystaly v ringu nebe
na rozhodující úder

Když oblaka provedla
dobře mířený levý hák
zem dostala K.O.
v podobě sněhové kalamity
při níž nevyjedou ranní vlaky
jen sníh vyplazoval své jazyky
jako žíznivá fena na lidi
co přijdou pozdě do práce

Z rovných střech vítr hraje
na flétny rampouchů
rytmické blues
zatím vyšla luna, jak volské oko
jež se rozklepla
na černou plotnu nebe
Autor Petr27, 25.02.2023
Přečteno 104x
Tipy 7
Poslední tipující: Tvbm, Fialový metal, jenommarie, šerý, Frr, mkinka
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Vidíš, a mě to přijde, jako když se nebe se zemí milují :-)

26.02.2023 09:28:43 | kozorožka

:) asi jak kdy

26.02.2023 09:55:30 | Petr27

Sníh a sníh.pekne jsi napsal.

26.02.2023 00:00:32 | mkinka

Děkuju :)

26.02.2023 00:04:03 | Petr27

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí