Franta Chezus

Franta Chezus

Anotace: Popis jedné postavičky místní bezdomovecké scény. Říkají mu Franta Chezus

Sbírka: Útržky

Viděl jsem Frantu Chezuse

jak těžkou chůzí klátí se

u nádraží na konci města.

Ostřížím zrakem prohlíží

auta co kolem projíždí

na známé řidiče

mává pozdravná gesta.



Zarostlá tvář zničená od chlastu

na hlavě kšiltovku sportovní.

Prastaré džíny špinavé od marastu,

ty nebyly v pračce jistě mnoho dní.



I když je ještě mrazivo

na nohou má jen

letní polobotky.

Od lidí požaduje aspoň dvacku,

možná že za den dožebrá se stovky.



Chezus je v okolí výhlášený

i u nás už žijí lidé na ulici.

On ovšem není oběť současného systému

Fanouš i v mládí vyhýbal se práci.
Autor Admirál, 07.05.2023
Přečteno 109x
Tipy 5
Poslední tipující: mkinka, Iva Husárková, Frr, kozorožka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí