Táta kdysi říkal

Táta kdysi říkal

Anotace: Po létech si občas člověk vzpomene a dá za pravdu. Ta slova kdysi otec podobná pronesl počátkem 80.let.

Sbírka: Útržky

Za stolem v kuchyni večer seděl a kdysi dávno říkal:

"Hochu, nic s tím nenaděláš,

jednou je to pro vždy daný.

Jak odezní ti padesátka

nohy jsou málem zakopaný.

Začnou tě bolet kolena při změnách počasí

k ránu se zatuhlost v ramenou

občas přihlásí.

Co mužská síla?

Ta možná vypadá ještě jako dříve.

Počítej ovšem s tím, že různý nedostatek

v některém z nás už jistě dříme"

Tehdy jsem možná nevnímal

nebo jen špatně chápal.

Až nyní jeho slovům dobře rozumím

a jednoznačně vidím

jak i můj život

rychle a zběsile chvátal.
Autor Admirál, 19.06.2023
Přečteno 159x
Tipy 10
Poslední tipující: Misha, Kan, kozorožka, Psavec, Marten, Frr, Lighter, mkinka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Něco taky o tom vím. :-))

19.06.2023 19:50:26 | Kan

každý pozná na vlastní kůži...

19.06.2023 12:29:38 | stormeater

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí