Chytrost.

Chytrost.

Chytrost.

Hups a kuk, a chytrý je tu
když má přístup k internetu.
Chytrost nejsou žádné čáry
pak do zadku Tě tlačí máry
když sám ve svojí chytrosti
nepočítáš s blbostí.

O cizí tu hloupost nejde
jen o tu, co se do Tě vejde.
Věz, že barva Tvojí moči
neurčuje barvu očí.

Setrvačnost na tělese
střeva z tebe nevytřese,
když pokoříš se (tomu kynu)
a včas sundáš nohu z plynu.

Polechtáš-li gravitaci
v koupelně či na matraci
uvěříš co na youtubu
a rozbiješ si při tom ...ubu

Tak to na tom světě chodí
když Tvoje kosti zarachotí
o beton či o dlaždice
a vyrazíš si dechu z plíce.

Už kdysi za báby mojí
nebyly pravidla dvojí.
A Ty si fakt myslíš dacane,
že "TOBĚ" se tohle nestane?

Těžko dávat dobrou radu
když už máš rozbitou bradu.
Pozdě shánět krotitele
když zrovinka se splaší tele!
Chytrák Ti své rady mele
pak se koušeš do .....ele.

Konstatuji milí, drazí
že z chytrosti mě občas mrazí.
Nemyslím si dneska vskutku
doopravdy ty můj smutku,
že málo máme chytrosti
či dokonce bystrosti.

Vzdělaní jsme ,dobří ,zdatní,
Země naše zuby zatni
a usměrni ty, svojí tlapou,
co po tváři Ti chytře šlapou.
Proveď nás tou novou fází
poznáním, že moudrost schází.

Moudrost to je jeden poklad
o který nás ten "zlý" okrad.
Pokoj v srdci ,úsměv očí
kolem nich se závoj točí
abychom je neviděli
a na moudrost zapomněli.
Autor IMMANUEL, 29.06.2023
Přečteno 107x
Tipy 5
Poslední tipující: mkinka, Kan, zde.neck, Marťas9
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

UTFG, aneb Vysoká škola Života...taková je realita dne...čím víc IQ, tím míň EQ

29.06.2023 23:21:17 | stormeater

Díky za reakci, zase jsem chytřejší, musel jsem se zeptat strejdy Gůgla co je to UTFG. :-)

30.06.2023 16:11:36 | IMMANUEL

Hezky napsané

29.06.2023 22:03:37 | Marťas9

Díky, povzbudilo mne to. :-)

30.06.2023 16:13:12 | IMMANUEL

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí