Zmrzlinářovo blues

Zmrzlinářovo blues

Anotace: Podzimní báseň o jednom zmrzlináři

Na konci ulice postával zmrzlinář
v chmurném dešti
byl chudý že zmrzlinu nabízel
i za podzimních mlh a plískanic
přestože dobře věděl
že nic neprodá.

Přesto každý den svůj vozík
táhl před sebou
a kapky mu do kroku zvonily o plechové poklice
jak činely a triangl
až sladkou hmotu rozmočily na kaši

v listopadovém dni jež nasákl kalným dýmem
mrazivý vítr cvičil
v podzimně laděných korunách
na jazzovou trumpetu
teskné blues

do šedých ulic začal
drobně padat sníh
jako předzvěst blížící se
dlouhé a úmorné zimy
tak zmrzlinář naposled přiklopil víka hrnců,
sbalil svůj pojízdný obchůdek
a vydal se zpátky na štreku
Autor Petr27, 18.11.2023
Přečteno 105x
Tipy 11
Poslední tipující: mkinka, šerý, Psavec, Anfádis, nehledaná, Frr
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Líbí.

19.11.2023 11:45:59 | mkinka

Díky:)

19.11.2023 12:33:00 | Petr27

Zima jak s poslední zápalkou...

18.11.2023 07:28:26 | nehledaná

Děkuji :)

18.11.2023 11:57:42 | Petr27

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí